23948sdkhjf

Lastbilsprotester på flera platser i Sverige

På lördagen genomförde Här stannar Sverige protestaktioner på ett flertal platser runt om i landet och i övriga Norden sedan man enats med grannländerna i denna protestaktion.
Åkeriägare, chaufförer, fackföreträdare, LBC-vd:ar, regionchefer inom branschorganisationer och ett antal övriga kategorier av branschpersoner på enligt uppgift 27 orter i Norden hade den här gången enats om att på lördagen genomföra konvojer på lika många platser för att visa sitt missnöje över ”en åkeribransch på fall”.
Uppropet #HärStannarSverige föddes spontant av några åkare och chaufförer som organiserade det via sociala medier. Under ett antal månader har chaufförer stannat sina bilar i 15 minuter som en protest mot låglönekonkurrensen och den sociala dumpingen inom åkeribranschen. Den 6 juni rullade återigen lastbilskorteger runt om i landet i Här stannar Sveriges regi. Nytt den här gången är bland annat att protesterna sker i samverkan med andra nordiska länder. En samnordisk aktion för lika villkor och en schystare åkeribransch.

Fotnot: Bilden är från Här stannar Sveriges manifestation i Varberg den 28 november 2014. Foto: Fredrik Westerbrand. (Transportnet.se tar gärna emot läsarbilder från lördagens manifestationer. Mejla chefredaktören på anders.karlsson@mentoronline.se)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078