23948sdkhjf

Henrik von Sydow redo för nya förvärv

Det globala logistik- och transportföretaget Scan Global Logistics, med säte i Danmark, fortsätter att växa. 2014 års siffror visar på tydlig förbättring av rörelseresultatet. Nu planerar styrelsen att stärka bolaget ytterligare över en tvåårsperiod och öppnar upp för ytterligare förvärv.
I Sverige finns företaget i Göteborg, Stockholm och Landskrona samt i Norrköping och Västervik via dotterbolaget InterExpress.
Jämfört med 2013 har omsättningen ökat med 400 miljoner danska kronor och den totala omsättningen för 2014 uppgick till 2,8 miljarder danska kronor, rörelseresultatet ökade med nästan 50 procent till 77 miljoner danska kronor. Förbättringen av resultatet är väldigt tillfredsställande för Scan Global Logistics vd, Henrik von Sydow, som förväntar sig ytterligare tillväxt under de kommande åren.
- Genom att fokusera ytterligare på försäljning, kostnader och på rätt marknader ser jag möjligheter att förbättra resultatet ytterligare, säger han. Jag ser outnyttjad potential i bolaget och därför höjer vi målsättningen de kommande två åren ..
Scan Global Logistics mål är att växa organiskt med 10 procent, vilket är det dubbla om man jämför med den totala marknadstillväxten inom logistik- och transportbranschen. Utöver det öppnar bolaget upp för förvärv och då främst i Norden och i Asien.
- Vi har nått en punkt i vår utveckling då det är meningsfullt att titta på förvärvsmöjligheter och då i huvudsak på den nordiska och den asiatiska marknaden men också i Europa, säger han. Till exempel håller vi på att starta upp ett kontor i Singapore, säger Henrik von Sydow.
Planerna för tillväxt och förvärv görs i samarbete med Odin Equity Partners som äger 56 procent av Scan Global Logistics. Esben Bay Jörgensen som är styrelseordförande i Scan Global Logistics och delägare i Odin Equity Partners anser att tiden är mogen att höja ambitionsnivån för bolaget.

Bokslut 2014 - Scan Global Logistics (Nyckeltal)
• Nettoomsättningen DKK 2,8 miljarder.
• EBITDA före engångsposter DKK 77 miljoner.
• Kassaflöde DKK 100 miljoner.
• Nettoresultat före skatt DKK 45 miljoner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062