23948sdkhjf

God utveckling för Dachser i Norden

2014 har varit ett bra år för Dachser i Norden. Dachser är en av Europas ledande logistikleverantörer. Det familjeägda företaget kan på nytt visa upp ett bra koncernbokslut. Resultatet visar på tydliga framgångar. Med en förbättring på knappt 16,7 miljoner kronor före skatt fortsätter Dachser ta marknadsandelar inom transport- och logistikbranschen i Sverige och resten av Norden.
– Jag är mycket nöjd med våra finansiella resultat, säger Finn Skovbo Pedersen, vd i Dachser i Norden. Vi vill vara en ledande leverantör av speditions- och logistiktjänster, både vad gäller leveranser av tjänster till kunderna samt tillväxt och resultat. Vi är på god väg i Sverige, och jag tror att vår succé i Sverige till stor del beror på att vi kan vara ett tydligt alternativ till många andra aktörer. Vi är en frisk fläkt, inte minst för att vi har ett så stort fokus på internationell distribution av styckegods.
Sammantaget slutar koncernbokslutet med ett resultat för 2014 på 21,9 miljoner kronor, vilket är en förbättring på över 300 procent jämfört med 2013.
– Den här kraftiga ökningen bekräftar att vår strategi är den rätta, säger Finn Skovbo Pedersen. Den positiva tendensen fortsätter under första kvartalet av 2015, och vi är särskilt uppmärksamma på att det även i fortsättningen måste finnas en sund balans mellan intäkter och utgifter i verksamheten.
En betydande framgångsfaktor för Dachsers tillväxt är företagets egenutvecklade IT-system vilket infördes i Sverige 2008.
Sammantaget avslutar den internationella Dachser-koncernen med huvudkontor i Kempten, Tyskland, räkenskapsåret 2014 med en omsättning på 5,3 miljarder euro, vilket är en ökning med 5,2 procent jämfört med föregående år. De två affärsområdena Road Logistics och Air & Sea Logistics växte med 5,0 procent respektive 8,0 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064