23948sdkhjf

PostNord fortsätter med Ampola

PostNord har tecknat ett nytt avtal gällande inrikes flygtrafik med Amapola Flyg AB gällande flyg av övernattbefordrade brev i Sverige.
– Vi säkrar en kontinuitet med en etablerad partner och kan fortsätta att utveckla och effektivisera våra flygningar, säger Tomas Granmar, chef för flyg inom PostNord.
I och med PostNords organisationsförändring, när de två affärsområdena Logistik och Meddelande slogs ihop till en landsorganisation, behövdes ett nytt avtal. Amapola Flyg AB vann avtalet efter en upphandlingsomgång i enlighet med LUF, lagen om offentlig upphandling i försörjningssektorn. Det nya avtalet innebär högre krav och mer detaljerade kvalitetsmål på leverantören. Avtalet gäller för fyra år, med option på ett år under fyra år. Sammanlagt kan därmed avtalet gälla i åtta år så länge bägge parter är nöjda.
– Vi är väldigt glada att ha fått förtroendet att fortsätta att hantera PostNords flygbehov, säger Staffan Salén, ordförande i Amapola Flyg AB. De gångna årens samarbete har visat att vi både har kunnat höja kvaliteten och sänka kostnaden avsevärt. Vi ser fram emot att kunna bistå PostNord med flexibla och kostnadseffektiva lösningar även framgent.
Avtalet gäller från 1 januari 2016. I övrigt innebär det nya avtalet inga ändringar vad gäller flygsträckningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079