23948sdkhjf

Still får truckorder av Svetruck

I småländska Ljungby ligger Svetruck AB, som är en av Europas ledande trucktillverkare inom sektorn 10-52 ton. Man har just förstärkt sin truckflotta med fem nya eltruckar från Still.
Svetruck AB startades 1977 av bröderna Holger och Sture Andersson och man tillverkar gaffeltruckar, containerhanterare och timmerhanteringsmaskiner med lyftkapacitet mellan 10 och 52 ton. Företagets huvudsakliga kunder finns inom hamn, stuveri och containerterminaler, skogsindustrin samt tung industri som stålverk och järnverk. Man omsatte under 2014 nära 600 miljoner kronor och har i dagsläget lite över 200 anställda på fabriken i Ljungby. Agenter och återförsäljare finns representerade i över 50 länder.
Totalt sett levererade man under förra året över 200 truckar totalt, som också var ett av de bättre åren i företagets historia. Nyligen har man också sålt fem stycken specialtruckar till det amerikanska företaget Alaska Marine, truckar som närmast är att beskriva som monstertruckar. Egenvikten på truckarna ligger på 80 ton och de har en lyfthöjd på 15 meter. En order är värd cirka 25 miljoner kronor.
De fem nya truckarna som Svetruck just fått levererat från Still kommer användas dels av montörerna själva, dels för att köra förnödenheter mellan verkstad och montering och dels för ren godshantering/transport.
- Nittio procent av tiden kommer de köras inomhus, säger Niklas Andersson som arbetar med underhåll och personal på Svetruck.
Utöver de fem nya truckarna från Still har man ytterligare tjugo truckar i verksamheten, vissa används åtta timmar om dagen, andra är mer tillgängliga när behov uppstår.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109