23948sdkhjf

Tyska tullen granskar utländska speditörer

Enligt uppgift från det slovenska speditörsförbundet skall en av dess medlemmar ha fått ett brev från det tyska tullverket. Speditören har ombetts att komma in med uppgifter till det tyska tullverket vilka styrker att de chaufförer som är uppsatta på den lista över anställda som kan komma att utföra transporttjänster i Tyskland även erhållit de tyska minimilönerna (för den tid som de utfört arbete i Tyskland).
- Böter om upp till 30 000 euro kan komma att utdömas enligt brevet, säger Tommy Pilarp på Transportindustriförbundet. Vi har även fått bekräftat att åkare från andra EU-länder erhållit liknande brev. I flera fall rör det sig om inlämnade uppgifter där de förare som står uppsatta på listan faktiskt inte kört några transporter till / från eller inom Tysklands men satts upp på listan eftersom åkeriet inte vet om de skall köra i Tyskland eller ej de närmaste 6 månaderna.
Transportindustriförbundet önskar påminna om suspenderingen av lagen som tidigare meddelats om enbart gäller transit-trafik genom och via Tyskland.
- Förbundet agerar tillsammans med andra intresseorganisationer i Bryssel för att EU-kommissionens rättsliga prövning av minimilönernas tillämpning även skall omfatta internationella transporter till/från Tyskland men tills så sker gäller lagen, och dess tillämpning, på internationella transporter till / från Tyskland där lastning och / eller lossning sker i Tyskland, säger Tommy Pilarp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063