23948sdkhjf

Nomineringen öppen till Branschens Tyngsta Pris!

I samband med Nordic Rail/Future Transport på Elmia i Jönköping i oktober i år delas återigen Future Transport Award ut. I år handlar det om tre kategorier. Nu öppnar nomineringen till Branschens Tyngsta Pris.
Future Transport Award är resultatet av chefredaktör Anders Karlsson och projektledare Jörgen Nyströms vilja av att visa på branschens kraft och vilja att förbättra sig. Ideér som blir till verklighet, och beprövade lösningar som med enkla medel kan möta framtidens behov.
Future Transport Award delas ut av Elmia Nordic Rail/Future Transport, Transport & Logistik Idag och TRAFIKFORUM.
Syftet med Future Transport Award är helt enkelt att lyfta fram goda exempel och föredömen som har tagit fram effektiva, miljöriktiga och ekonomiskt fördelaktiga trafikslagsöverskridande transportlösningar för personresor och godstransporter. Juryn bedömer de nominerade med hänsyn tagen till miljöanpassning, ekonomisk hållbarhet och inte minst kvalitet. Nytt för i år är att man dessutom möter den nya parallella mässan Nordic Road med ett pris instiftat för att premiera säkerhetsarbetet inom entreprenadbranschen, med ett självklart fokus på arbetsmiljön för arbetarna.
Det handlar inte bara om att leverera ett resultat på sista raden, utan mer om långsiktighet och en inneboende innovationskraft – och vilja!
Future Transport Award delas i år ut i de tre kategorierna Public Transport, Intermodal Goods och Road Security.

Future Transport Award – Public Transport

Strävan från beslutsfattares och branschens håll att öka antalet kollektiva resor uppnås inte genom en enskild idé eller ett specifikt trafikslag. En helhetssyn gällande tillgänglighet, flexibilitet och varje trafikslags unika möjligheter måste få råda. Detta kombinerat med hänsyn tagen till lönsamhet, kvalitet och miljö är basen i kriterierna för kategorin Public Transport i Future Transport Award.

Future Transport Award – Intermodal Goods

I en bransch som – minst sagt – ligger under prispress, är det än mer viktigt att hitta rätt transportslag för rätt produkt. Transportföretag och varuägare tvingas mer och mer inse att ”Rätt” inte alltid är ETT. Intermodala transporter är också en viktig del av lösningen gällande transportindustrins miljöpåverkan. Företag eller organisationer som aktivt arbetar med att införa ett intermodalt tankesätt i sina transporter kan nomineras till kategorin Intermodal Goods i Future Transport Award.

Future Transport Award – Road Security

I Sverige pågår varje år ett antal omfattande arbeten med syfte att utveckla och underhålla vårt vägnät. Dessa arbeten sker i större utsträckning i befintlig infrastrukturs absoluta närhet, vilket medför stora risker för de som utför arbetet. Priset Road Security har instiftats för att premiera goda exempel och föredömliga initiativ som lokalt ute i verkligheten på ett markant sätt förbättrat säkerheten kring dessa arbetsplatser. Juryn tittar särskilt på skalbarheten på nationell och internationell nivå.

Varmt välkommen att nominera kandidater till Future Transport Award 2015. Klicka här för att nominera och för att få ytterligare information om Branschens Tyngsta Pris!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078