23948sdkhjf

Bring/Posten Norge investerar stort i elfordon

Bring/Posten Norge har beslutat att genomföra ett av världens största enskilda inköp av elfordon. Inom loppet av ett år ska närmare 300 nya elfordon tas i bruk i postdistribution över hela Norge. Detta är en del i den norska post- och logistikkoncernens omfattande satsning på reducerade koldioxidutsläpp.
Posten Norge väljer miljövänliga fordon vilket ska ge god ekonomi.
Av Posten Norges miljöräkenskap framgår att övergång till miljövänliga fordon har minskat koldioxidutsläppen betydligt och samtidigt inneburit besparingar för miljonbelopp.
- Detta är en milstolpe i vår miljösatsning, säger Dag Mejdell, vd och koncernchef i Bring/Posten Norge. Posten Norge är en av Nordens största transportkoncerner och vi står för betydande koldioxidutsläpp. Nu ser vi stora effekter av våra åtgärder, och inköp av nya elfordon bidrar starkt till att vi når våra miljömål.
Posten Norge har totalt 3 700 turer fördelade över hela Norge, och de nya bilarna är mindre distributionsfordon som primärt används i tätbebyggda stråk på medeldistansturer. Under den senaste femårsperioden har Posten Norge satt över 900 elfordon för postdistribution.
- Vi använder dessutom miljövänligt drivmedel i 200 av de större fordonen och köper endast nya fordon som uppfyller den bästa miljöstandarden, säger Dag Mejdell. Vår satsning på miljövänlig logistik och postdistribution fortsätter utöver inköpet av elfordon.
Bring/Posten Norge omfattas av lagen om offentlig upphandling, och Renault har valts som förstaleverantör av de nya elfordonen. Renaults allianspartner Nissan har valts som andreleverantör för ett mindre antal elfordon.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078