23948sdkhjf

Nordstjernan ny huvudägare i Swedol

Nordstjernan förvärvar 29,9 procent av kapitalet och 29,7 procent av rösterna i Swedol från familjen Zetterbergs ägarbolag Zelda. Familjen Zetterberg behåller 21,5 procent av kapitalet och 29,7 procent av rösterna.
Swedol är en ledande aktör inom försäljning av kvalitetsvaror till proffsmarknaden genom egna butiker, postorder och e-handel. Verksamheten omfattar fyra kundsegment – bygg & anläggning, industri & verkstad, jord- & skogsbruk samt åkeri & transport. Bolaget omsatte 1,4 miljarder kronor under 2014. Swedols aktie är noterad på NASDAQ Stockholm.
- Nordstjernan har följt Swedol i många år, säger Tomas Billing, vd i Nordstjernan. Vi är imponerade över hur familjen Zetterberg under mer än 30 år har byggt upp Swedol till ett ledande kvalitetsföretag. Vi är glada och stolta över att få axla det långsiktiga huvudägarskapet tillsammans med familjen Zetterberg. Swedol har en tydlig inriktning på proffsmarknaden och har effektiviserat sin logistik. Med den förstärkta säljorganisationen bedömer vi att bolaget är redo för tillväxt. Vi ser stora utvecklingsmöjligheter för Swedol, bland annat inom e-handel där Nordstjernan har kunskap genom sitt ägande av Bygghemma.
John och Rolf Zetterberg framhåller att Nordstjernan med sin finansiella styrka, industriella expertis och långsiktighet är en mycket lämplig ägare för Swedol.
- Det har historiskt funnits ett stort intresse från olika investerare för Swedol och vi är därför nöjda med att ha funnit en långsiktig ägare som möter våra högt ställda krav, säger John och Rolf Zetterberg. Vi ser fram emot att äga och utveckla bolaget vidare tillsammans med Nordstjernan.
Swedols vd Clein Johansson Ullenvik framhåller att det starka och långsiktiga ägarskap som familjen Zetterberg och Nordstjernan utövar ger Swedol goda möjligheter till tillväxt.
- Vi kan nu växla upp våra satsningar och dra nytta av Nordstjernans kompetens inom såväl bygg som handel, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078