23948sdkhjf

Kinesisk rederijätte startar feederlinje till Göteborg

Världens sjunde största containerrederi China Shipping Container Lines, startar en ny feederlinje som kommer att anlöpa Göteborg. Operatören blir CSCL:s helägda feederbolag Golden Sea Shipping Pte. Ltd.
Första fartyget beräknas anlöpa APM Terminals fredagen den 10 juli.
- Vi välkomnar att China Shipping och deras partners Cosco och Yang Ming väljer att för första gången satsa på en egen feederservice på Göteborg, säger Patrik Thulin, Chief Commercial Officer på APM Terminals i Göteborg.
Mikael Damgaard, Country Manager på Globaltrans, som är agent för China Shipping, framhåller att det är ett steg i China Shippings tillväxtstrategi att kunna hantera större volymer ut till skandinaviska och baltiska hamnar.
- Med en egen feeder minimerar vi också feederkostnaderna, vilket är extra viktigt nu när oceanfrakterna inte täcker kostnaderna, säger han.
Idag hanteras ungefär 60 procent av China Shippings totala volymer till och från Sverige av APM Terminals i Göteborg. Och en viktig anledning till att man valt Göteborg är att infrastrukturen vidare ut i landet i Sverige är så väl utbyggd.
- Vår nya järnvägssatsning som står klar här i sommar bidrar till en ännu mer effektiv infrastruktur, säger Patrik Thulin. Med ett sjätte järnvägsspår och dessutom möjlighet att ta emot extra långa tåg, kommer det att ytterligare snabba på transporterna ut på marknaden.
China Shippings fartyg M/V Condor har möjlighet att ta drygt 1 000 TEU. Godset består främst av import och exportvaror från Fjärran Östern och Mellanöstern. Och utöver gods från China Shipping samarbetar man med det Taiwanbaserade rederiet Yang Ming Line och kinesiska Cosco.
- Göteborg är en stark logistikhub och vi märker ett ökat intresse från flera stora rederier som vill nå ut på den nordiska marknaden, säger Patrik Thulin. Efter tre års intensivt arbete med att uppgradera APM Terminals, är närmare 90 procent av investeringarna genomförda och vi står redo att ta emot den ökade efterfrågan.
Sedan årsskiftet har tre nya fartygssystem börjat trafikera APM Terminals i Göteborg. Utöver China Shipping är det tyska Hapag Lloyd som utökade med ytterligare ett anlöp/vecka här i juni och 2M som startade tidigare i våras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094