23948sdkhjf

Fredrik Persson blir ny vd i BDX

Den Norrbotten-baserade och expansiva industri-, logistik och anläggningskoncernen BDX Företagen AB har gjort klart med ny verkställande direktör, det blir Fredrik Persson som tillträder tjänsten under hösten. Fredrik kommer närmast från tjänsten som VD på Bilfrakt Bothnia AB.
Fredrik Persson har mångårig erfarenhet från både ekonomi- och logistiksektorn inom Coop Logistik där han har verkat som både CFO och vd.
Från 2011 har Fredrik varit vd i Bilfrakt Bothnia AB med säte i Umeå och genom den tjänsten har han kommit i kontakt med BDX.
– Det ska bli otroligt spännande att få vara med och fortsatt utveckla BDX, säger Fredrik Persson. Jag har följt företaget under en lång tid och jag är imponerad över utvecklingen som har skett de senaste åren där koncernen har vuxit och tagit stora marknadsandelar framförallt på anläggningssidan. Min målsättning är att vi ska fortsätta på den inslagna vägen och bredda verksamheten och fortsätta utveckla BDX geografiskt.
Fredrik Persson är utbildad ekonom från Umeå Universitet och MBA vid Warwick Business School, och tillträder tjänsten under hösten.
Fram till dess är koncernens CFO Mikael Backgård tillförordnad vd.
– Fredrik har en gedigen vd-erfarenhet och han har under sin tid på Bilfrakt skaffat sig branschkännedom för sin roll i BDX, säger Mats Öhrlund, styrelseordförande i BDX. Fredriks egenskaper som ledare gör att vi inom BDX styrelse tror att han är den rätta personen att leda BDX i framtiden mot vår lagda strategi och framtida mål.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062