23948sdkhjf

Peter Jeppsson blir vice vd i Svenskt Näringsliv

Transportföretagens mångårige vd Peter Jeppsson blir ny vice vd i Svenskt Näringsliv med ansvar för arbetsgivarfrågor.
- Peter är en mycket skicklig och respekterad förhandlingsperson, säger Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne. Med hans gedigna erfarenheter av arbetsgivar- och förhandlingsfrågor har han vad som krävs för att bidra till att fortsätta utveckla och stärka samverkan mellan förbunden inom Svenskt Näringsliv.
Peter Jeppsson framhåller att han är stolt och hedrad över att ha fått den här möjligheten och ser fram emot att arbeta med arbetsgivarfrågor med hela näringslivet för ögonen.
- Nu har vi en avtalsrörelse framför oss där mycket står på spel, säger han. Vi har ett stort ansvar att se till att avtalen som kommer ut bidrar till att stärka svenska företags konkurrenskraft.
Peter Jeppsson har varit vd i Transportföretagen (tidigare Transportgruppen) sedan 1997. Dessförinnan var han bland annat vd i Handelns och tjänsteföretagens arbetsgivarorganisation HAO. Han har en jur kand. och lång erfarenhet som förhandlingsjurist.
Peter Jeppsson tillträder i september och efterträder Christer Ågren som vid årsskiftet går i pension.
Transportföretagens styrelse inleder nu en rekryteringsprocess för att hitta en ny vd efter Jeppsson.
Anders Norberg, förhandlingschef i Biltrafikens Arbetsgivareförbund som ingår i Transportföretagen, går in som tillförordnad vd i Transportföretagen fram tills Transportföretagens styrelse har utsett en ny ordinarie vd efter Jeppsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062