23948sdkhjf

Västvärmlands LBC öppnar norskt bolag med Moelven

Västvärmlands LBC öppnar ett norskt transportföretag som kommer att ta över lastbilar för flis- och trätransporter från Pedersens Lastbiltransport AS i norska Brumunddal. Moelven Industrier ASA gå in som delägare i det nya transportföretaget.
- Västvärmlands LBC har under en längre tid arbetat för att etablera sig på den norska transportmarknaden, säger Pär Börjesson, vd i Västvärmlands LBC. När Pedersens Lastbiltransport nu väljer att dela på flis- och trälasttransporterna, är detta möjligheten vi har väntat på.
Det nya transportföretaget kommer i ett inledningsskede att bestå av 16 lastbilsekipage som fungerar i en kombinationsmarknad (flis, sågade trävaror och hyvellaster) i södra Norge. Företaget kommer att etablera sig i Mjösområdet.
- För Moelven är transporter en viktig konkurrensfördel och en stor kostnadspost, säger Moelvens logistikdirektör Per Börke. En etablering av ett nytt transportföretag kommer att ge möjligheter till att ta ut synergier genom mer effektiv transportstyrning inom ett större geografiskt område.
Pedersens Lastbilstransport fortsätter med driften av sina lastbilar för rundvirkestransporter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062