23948sdkhjf

Reaxcer tar över Westan Logistik

Den Östersund-baserade LBC-koncernen Reaxcer förvärvar transportförmedlingsföretaget Westan Logistik. Och den 1 augusti blir Westan Logistiks vd Michael Schahine vd och koncernchef i Reaxcer.
Reaxcer förvärvar Westan Logistik i syfte att trygga bolagets framtid, ge mer nytta till Reaxcers delägare samt bli mer kompletta för dess kunder. Genom samverkan vill bolagen åstadkomma ännu bättre logistiklösningar. En ansökan till konkurrensverket är inlämnad och efter yttrande från dem kan affären gå i lås.
– För oss är det en strategisk affär där vi förvärvar ett växande företag med en spännande affärsidé som vi tror på. De har också många duktiga medarbetare som vi vet kan tillföra mycket hos Reaxcer, säger Bosse Ottosson, styrelseordförande i Reaxcer.
Westan Logistik är ett bolag som vuxit snabbt. För sex år sedan startade företaget och i dag är Westan en av de största aktörerna i Sverige på rundvirkestransporter och omsätter 400 miljoner kronor per år.
Michael Schahine har tidigare i sin karriär varit vd i Reaxcer under ett antal år och några av medarbetarna i Westan har tidigare varit verksamma i Reaxcer.
– Vi har vuxit mycket snabbt, vi gör en vinst, men inte tillräckligt för att bygga en stark soliditet, säger Tommy Höijd, styrelseordförande i Westan Logistik. Vi behöver helt enkelt en stark partner för att kunna fortsätta att genomföra den affärsplan vi tagit fram och Reaxcer är den partner vi vill ha.
Westan som varumärke kommer att finnas kvar i sin helhet och Michael Schahine som idag är vd fortsätter vara det. Medarbetare, kunder och affärsmodell förblir oförändrade. Nuvarande ägarbolag MPTLE AB avyttrar samtliga aktier i Westan Logistik till Reaxcer.
Reaxcer tillsätter den 1 augusti Westans vd Michael Schahine som koncernchef, tillika vd. Reaxcers tillförordnade vd Catharina Törngren stannar augusti ut för överlämning, därefter löper hennes avtal löper ut. Inga övriga personalförändringar förväntas ske inom bolagen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063