23948sdkhjf

Börjes Logistik & Spedition utökar e-handelslogistik

Nu driftsätter Börjes Logistik & Spedition en ny lageretapp för e-handel och grossistföretag inom B2B och B2C. Tillbyggnationen är lokaliserad i Nybro med snabba transportmöjligheter inom Norden och till och från Europa. Den nya etappen i logistikanläggningen omfattar totalt 6 000 hyllmeter och nära 3 000 pallplatser.
En del av lagret består av en modern fotostudio samt ytor för kundtjänstpersonal på olika språk. Denna satsning görs för att möta en ökad efterfrågan på logistiklösningar – så kallad tredjepartslogistik, både från svenska och internationella handelsföretag.
Anläggningen värms med bergvärme och belysningen i hyllagret är energieffektiva LED-armaturer.
-Vi ser att allt fler efterfrågar hållbara lösningar som är bra för miljön, säger Markus Kinnander, affärsutvecklare i Börjes Logistik & Spedition.
Under hösten flyttar ett antal nya grossist- och e-handelsföretag in sin logistik i anläggningen. Redan nu hanteras logistiken för flera välkända varumärken inom branscher som inredning, kläder & skor, skönhetsprodukter, belysning och barnartiklar.
-Vi ser det som att säljaren eller webbshoppen vinner kunden första gången, men det är logistiken som får kunden att återvända, säger Markus Kinnander. I en värld där utbudet av liknande produkter och tjänster är nästan obegränsat gäller det för oss att tillsammans med våra kunder skapa en unik köpupplevelse. Det ger nöjda slutkunder som återkommer oavsett om det är ett företag eller konsument som är mottagaren.
När anläggningen går i full drift kommer ytterligare cirka 30 personer att arbeta per skift med att inleverera, plocka och packa.
Börjes Logistik & Spedition är en fristående transport- och logistikaktör med huvudkontor i Nybro och en tysk filial i Erfurt. Med logistikanläggningar i Nybro som nav erbjuder företaget kvalificerade logistiktjänster för grossist- och e-handelsföretag inom B2B och B2C.
Omsättningen i bolaget – som sysselsätter ett 100-tal medarbetare – uppgick 2013 till 213 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078