23948sdkhjf

Östling får tung styrelsepost i Volkswagen Truck & Bus

Den förre mångårige koncernchefen för Scania – Leif Östling – får en tung styrelsepost i det holdingbolag med namnet Volkswagen Truck & Bus GmbH som har bildats för Volkswagen-koncernens lastbils- och bussverksamhet som omfattar Scania, MAN och MAN Latin America.
Det står klart sedan Volkswagen nu har utsett styrelsen i det nya holdingbolaget.
Operativt högste ansvarige för det nya holdingbolaget – som får säte i tyska Braunschweig – är den förre Daimler-direktören Andreas Renschler som gick över till Volkswagen-koncernen för ett antal månader sedan. Renschler efterträdde som bekant tidigare i år Leif Östling i den exekutiva befattningen.
Prof. Dr. Martin Winterkorn blir styrelseordförande i det nya holdingbolaget som får namnet Volkswagen Truck & Bus GmbH.
Övriga styrelseledamöter i bolaget är Hans Dieter Pötsch, styrelseledamot i Volkswagen AG med ansvar för finans- och controller-verksamhet, Dr Francisco Javier Garcia Sanz, styrelseledamot i Volkswagen AG, Daniela Behrens, statssekreterare i departementet för ekonomi, arbetsmarknad och transport i den tyska delstaten Sachsen och Dr Ferdinand Oliver Porsche. Utöver dessa styrelseledamöter ingår även ett antal arbetstagarrepresentanter i styrelsen i Volkswagen Truck & Bus GmbH.
- Vi har nu genom att utse den här styrelsen nått ytterligare en milstolpe i Volkswagen-koncernens buss- och lastbilsverksamhet, säger Andreas Renschler. Vi har beslutat att bolaget ska vara placerat i Braunschweig eftersom flygplatsen där ger oss direktförbindelser med våra varumärken. Det var en avgörande faktor för samtliga inblandade. Nästa steg för styrelsen i bolaget är att fastslå en övergripande strategi för våra lastbilsmärken. Vårt mål är att skapa en allians mellan MAN, Scania och MAN Latin America för att bli en globalt ledande aktör.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094