23948sdkhjf

19-åring utvisas efter stöld av lastbilsdäck

De tre män som i slutet av juni greps för stölder av lastbilsdäck vid Euromaster i Tvååker, döms nu av tingsrätten för detta brott. Den yngste gärningsmannen som är 19 år döms till fängelse i två månader och därefter utvisas han till sitt hemland.
Hallands Nyheter rapporterar att polisen en natt i slutet av juni fick in ett tips om en vit skåpbil som stod vid Euromaster i Tvååker söder om Varberg, där ett antal däckstölder skett. Inne i skåpbilen fann polisen flera lastbilsdäck.
Med hjälp av spårhund hittade polisen efter en stund två män på en åker. Lide senare hittade man även ytterligare en person. Samtliga greps, misstänkta för att ha stulit däcken från Euromaster. Senare häktades männen.
Hallands Nyheter rapporterar att de tre männen, 32, 27 och 19 år, ger olika versioner om vad som skedde natten då de greps. De två äldre tjuvarna erkänner brottet och de avslöjar också att även 19-åringen ska ha medverkat. Den aktuella natten sökte de efter koppar, men när de upptäckte däcken så stal de dem tillsammans.
Den yngste mannen förnekar brottet. Han uppger att han istället var på väg till Malmö med en kompis. Kompisen ska dock ha släppt av honom i Tvååker och 19-åringen ska då ha fortsatt till Malmö på egen hand.
Varbergs tingsrätt tror inte på 19-åringens redogörelse, utan konstaterar att samtliga tre är skyldiga till stölden.
Den 27-årige mannen har tidigare dömts för stöld och trafikförseelser vid flera tillfällen i olika länder i Europa, och döms till tre månaders fängelse eftersom han återfallit i liknande brott.
32-åringen har inga tidigare stölddomar mot sig och får en villkorlig dom, eftersom det inte bedöms finnas någon överhängande risk att han återfaller i brottslighet.
19-åringen, är inte dömd i Sverige tidigare, men har en dom mot sig för stöld i Frankrike tidigare i år. Med tanke på hans ålder fastställer tingsrätten straffet till två månader i fängelse. han döms också att utvisas ur Sverige till sitt hemland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093