23948sdkhjf

Mitsubishi ny storägare i UniCarriers

Innovation Network Corporation of Japan, Hitachi Construction Machinery och Nissan Motor Co. säljer samtliga aktier i Unicarriers Holdings Corporation till Mitsubishi Heavy Industries och Mitsubishi Nichiyu Forklift. Därmed kommer Mitsubishi Heavy Industries att äga 65 procent och Mitsubishi Nichiyu Forklift 35 procent av UniCarriers.
Innovation Network Corporation of Japan har hittills varit huvudägare i UniCarriers med 53,3 procents ägarandel. Hitachi Construction Machinery har kontrollerat 26,7 procent och Nissan Motor Co 20 procent av aktierna i UniCarriers.
UniCarriers, Mitsubishi Heavy Industries och Mitsubishi Nichiyu Forklift kommer gemensamt att arbeta för att uppnå en globalt ledande position i branschen.
UniCarriers, Mitsubishi Heavy Industries och Mitsubishi Nichiyu Forklift kommer gemensamt att bilda en så kallad förberedande kommitté som ska formulera en managementpolicy och en ledningsstrategi för att få gruppen att växa och inta en ledande global position inom materialhantering.
UniCarriers europeiska huvudkontor är beläget i Mölnlycke i Göteborg. Bolaget har 450 medarbetare i Sverige som bland annat arbetar med forskning & utveckling, produktion och marknad. Antalet medarbetare i Europa uppgår till 1 300.
Enligt André Högevoll, Vice President HR & Commuications i UniCarriers Europe AB, finns ingen indikation i nuläget på att det kommer att ske någon förändring i den svenska verksamheten till följd av ägarförändringen.
- Ägarförändringen kommer att ha positiva effekter för UniCarriers verksamhet både i Sverige och Europa säger han till Transport & Logistik Idag/Transportnet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062