23948sdkhjf

DB Schenker får ny koncernchef

Jochen Thewes, 44, har utsetts till ny CEO i Schenker AG. Därmed kommer han att leda affärsenheten DB Schenker Logistics, som är en del av Deutsche Bahn-koncernens affärsområde Transport & Logistik. Thewes tillträder sin nya befattning den 1 september i år.
Jochen Thewes, som har tyska rötter, har över 20 års internationell erfarenhet av ledande befattningar inom transport- och logistikområdet. Under de senaste åren har Thewes bidragit till att DB Schenker, i synnerhet sedan 2011 i sin roll som vd för bolagets verksamhet i Singapore har flyttat fram sina positioner i det dynamiska Asien- och Stillahavsområdet.
Tidigare var han Senior Vice President Global Ocean Freight med placering vid DB Schenkers huvudkontor i Essen i Tyskland.
Innan han kom till DB Schenker hade Jochen Thewes olika ledande befattningar inom den schweiziska globalt verksamma transport- och logistikkoncernen Kuehne + Nagel. Han tillbringade där mer än tolv år i olika befattningar i Asien och Latinamerika, bland annat som chef för Kuehne + Nagels verksamhet i Brasilien, General Manager för centrala Kina i Shanghai och Chief Representative i Vietamn. Thewes har även arbetat i Hong Kong och New York.
Jochen Thewes övertar sin nya befattning som CEO i Schenker AG efter Dr. Karl-Friedrich Rausch, medlem i ledningen för Transport och Logistik i DB Mobility Logistics AG, som haft denna befattning temporärt. Dr. Rausch lämnade Deutsche Bahn-koncernen efter 14 år den 31 juli i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094