23948sdkhjf

EU hårdgranskar FedEx/TNT-affären

EU-kommissionen inleder nu en fördjupad undersökning för att granska om FedEx planerade förvärv av TNT Express uppfyller EU:s regelverk om företagsförvärv och fusioner. Båda bolagen är globala spelare inom kurir-, express- och paketfraktsektorn.
Med tanke på att förvärvet innebär att det utöver ett sammanslaget Fedex/TNT Express bara finns två ytterligare stora europeiska och globala spelare kvar inom denna sektor – UPS och DHL – är EU-kommissionen bekymrad över att det kan uppstå otillräcklig konkurrens inom sektorn för kurir-, express- och paketfrakter på ett antal betydande marknader i Europa. Detta kan enligt EU-kommissionen medföra högre priser för både företagskunder och konsumenter. EU-kommissionen kommer under tiden fram till den 8 december i år att undersöka huruvida konkurrensen påverkas av om Fedex förvärvar TNT Express.
- Många företag, i synnerhet inom e-handel, är starkt beroende av prisvärda och pålitliga paketleveranser, och många konsumenter använder dessa tjänster för att säkerställa snabba och säkra leveranser av varor som de har köpt, säger EU:s kommissionär för konkurrensfrågor, Margrethe Vestager. Av det skälet måste EU-kommissionen säkerställa att FedEx förvärv av TNT Express inte hindrar effektiv konkurrens och att det inte leder till högre priser för konsumenter och företagskunder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062