23948sdkhjf

Volvo lanserar realtidspositionering för tidskritiska frakter

Med Volvo Lastvagnars nya tjänst går det att se var lastbilen befinner sig i realtid. Tjänsten är fördelaktig bland annat för kunder som kör tidskritiska transporter eller transporter med värdefullt gods.
Att komma i tid är viktigt för alla transporter, för tidskritiska transporter kan det vara helt avgörande för att få behålla ett uppdrag. Med Volvo Lastvagnars nya positioneringstjänst, Positionering+, går det att spåra fordonets geografiska position, minut för minut. Något som skapar förutsättningar för en mer effektiv logistik.
- Ett bra exempel är betongindustrin; Det ögonblicket när lastbilen ska komma och fylla på betong väldigt viktigt, säger Johan Östberg, produktspecialist vid Volvo Lastvagnar. När man blandar betong så anpassar man blandningen utifrån tiden för lastning samt tiden till gjutning. Med Positionering+ kan man med hög noggrannhet uppskatta när lastbilen kommer och förbereda betongblandningen utifrån det.
Utöver ren realtidspositionering gör tjänsten det möjligt att definiera ett geografiskt område, en rutt eller ett helt land och få meddelanden varje gång en lastbil passerar. En styrka bland annat inom lagerverksamhet, där personalen behöver känna till när en lastbil anländer och när den åker för att kunna ansluta till nästa aktivitet. För vissa typer av transporter innebär den positioneringstjänsten dessutom andra fördelar.
- Om lastbilen avviker från rutten larmar systemet, säger Johan Östberg. Det ger en tryggare och säkrare arbetsmiljö för förare som kör värdefullt gods.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063