23948sdkhjf

UPS förvärvar fraktbolag för 15,7 miljarder

UPS har ingått i ett slutgiltigt köpeavtal om att förvärva fraktbolaget Coyote Logistics för 1,8 miljarder dollar (motsvarande cirka 15,7 miljarder kronor) från Warburg Pincus.
Coyote Logistics grundades 2006 och rapporterade under 2014 en omsättning på 2,1 miljarder dollar (motsvarande cirka 18,3 miljarder kronor). Tillträde beräknas inom 30 dagar och förvärvet förväntas bidra positivt till UPS resultat under 2016.
– Det är hög tillväxt på FTL (Full Truck Load)-marknaden och vi förväntar oss att branschen kommer att fortsätta växa. Förvärvet av Coyote ger UPS en unik position för att dra nytta av nya spännande tillväxt- och synergimöjligheter, säger David Abney, vd i UPS.
Sedan Coyote grundades har företaget vuxit snabbt och byggt starka relationer med sitt omfattande nätverk av kunder. Företaget har en stark marknadsposition och erfarenhet inom frakt av konsumtionsvaror, industriella varor samt inom detaljhandeln. Under högsäsonger som jul har UPS tidigare behövt komplettera sin befintliga budbilsflotta för att klara det ökade trycket. Under de senaste åren har Coyote spelat en allt större roll vid dessa toppar.
– Coyotes ledningsgrupp är mycket glad över att bli del av UPS och att fortsätta att växa med UPS stöd, säger Jeff Silver, vd i Coyote. Vi är också mycket tacksamma för Warburg Pincus partnerskap under de senaste åren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063