23948sdkhjf

Konecranes får ny koncernchef

Panu Routila (f. 1964) har utnämnts till verkställande direktör och koncernchef för Konecranes Abp. Routila tillträder under hösten, senast före slutet av året. Han efterträder Pekka Lundmark som kommer att lämna Konecranes den 5 september i år för att fortsätta sin karriär utanför företaget.
Konecranes Abp:s styrelse har utnämnt finansdirektör (CFO) Teo Ottola till ställföreträdare för verkställande direktören (Deputy CEO). Ställföreträdaren använder verkställande direktörens befogenheter om det inte finns en verkställande direktör eller om den verkställande direktören är förhindrad att fullgöra sina uppgifter.
Panu Routila flyttar över från Ahlström Capital, där han har varit vd och koncernchef sedan 2008. Ahlström Capital är ett av Finlands största investeringsbolag. Ahlström Capital -koncernens balansomslutning överstiger en miljard euro och årsomsättningen uppgår till cirka 1,5 miljarder euro.
Panu Routila har erfarenhet av börsbolag via sitt arbete som styrelsemedlem och styrelseordförande i Ahlstrom Abp sedan 2014 och i Vacon Abp som styrelsemedlem och styrelseordförande under åren 2010-2015. Han har innehaft chefsbefattningar inom industrin, inom Kuusakoskikoncernen, Alteams och Outokumpu. Han har också innehaft flera finansiella chefsposter i Outokumpu och Partek-koncernen i Finland, Frankrike och USA. Panu Routila är ekonomie magister.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063