23948sdkhjf

UPS kraftsamlar på hållbarhet

UPS släpper nu sin trettonde årliga hållbarhetsrapport. I rapporten presenteras företagets växande investeringar inom alternativt bränsle och avancerad fordonsteknik. UPS redovisar också för satsningen att genomföra 20 miljoner timmars volontärarbete före år 2020.
Med sin "Rolling Laboratory"-strategi har UPS ökat sina investeringar i alternativa bränslen och den avancerade teknik som nu tillämpas i 5 000 av företagets fordon - en ökning på 61 procent från 2013 då UPS satte in 1 100 naturgasbilar. Rapporten visar också att UPS har loggat 247 miljoner körda kilometer under 2014. Ett stort steg mot deras mål att köra 1,6 miljarder kilometer med grönare fordon fram till slutet av 2017 - en nästan trefaldig ökning från 2013.
– Det tog oss 13 år att köra 563 miljoner kilometer med en tekniskt avancerad flotta och alternativa bränslen, säger Rhonda Clark, UPS hållbarhetschef och vice vd för miljöfrågor. På bara ett år har vi kunnat öka våra siffror dramatiskt och vi är nu mer än halvvägs till vårt mål för 2017. Genom att fortsätta med våra investeringar bidrar vi till att förändra transportindustrin.
Under 2014 har 5,4 procent, eller 25 miljoner liter, av UPS totala gas- och dieselförbrukning ersatts med alternativa bränslen, som naturgas, propan, etanol, biometan, förnybar diesel och el. Företagets engagemang för alternativa bränslen och avancerad fordonsteknik gör det möjligt för UPS att minska sin årliga användning av bensin och diesel med 12 procent fram till slutet av 2017.
Som ett led av företagets hållbarhetsarbete har UPS slutit avtal med tre ledande leverantörer av förnybara bränslen. Neste, Renewable Energy Group (REG) och Solazyme kommer förse UPS med förnybart diesel. Det innebär att UPS kan uppnå sitt mål att 12 procent av den traditionella diesel och bensin som företaget förbrukar ska ersättas av alternativa bränslen innan utgången av 2017. Genom samarbetena blir UPS en av världens största användare av förnybart diesel.
Hållbarhetsrapporten lyfter också två globala trender inom transport och logistikbranschen: en ökning av konsumenternas e-handel och tillväxt inom storstäderna.
E-handelstransporter levereras vanligtvis direkt till slutkonsument och innebär färre paket per stopp, jämfört med företagsleveranser. Detta innebär att budbilar kör längre och använder mer bränsle för att leverera färre varor.
Under 2014 ökade e-handeln globalt med 6,8 procent. Trots detta visar UPS hållbarhetsrapport att företaget nu släpper ut lägre nivåer av växthusgaser per levererat paket. Sedan 2007 har det skett en minskning på 14,1 procent i utsläpp från UPS-leveransbilar. Detta har samma effekt som att ta bort mer än 380 000 personbilar från vägarna under ett helt år.
Mellan 2015 och 2019 förväntar sig UPS en kraftig ökning av leveranser till slutkonsumenter. Enligt rapporten motsvarar ökningen hälften av den affärsvolym som UPS har på den amerikanska marknaden idag. Enligt UPS finns verktygen för att klara av det ökade trycket – bland annat routingsystemet ORION, UPS My Choice och UPS Access Point. Dessa tjänster ger konsumenter kontroll över när och var de vill får sina leveranser. Tjänsterna bidrar också till kortare körsträckor och därigenom mindre utsläpp.
Som en följd av globala befolkningsomflyttningar från landsbygden till städerna har UPS ett nära samarbete med sina kunder, regeringschefer och andra intressenter för att utveckla nya leveransmetoder och därigenom nå tätbebyggda områden mer effektivt. Till exempel har UPS 28 eldrivna leveransbilar som är verksamma i London och de planerar att addera ytterligare 40 inom de närmaste åren för att nå sitt mål med en helelektrisk flotta i Londons centrum. UPS har sammanlagt 80 elfordon i övriga Europa - bland annat i Amsterdam, Rotterdam och Hamburg. I större städer satsar UPS även på att utöka antalet cykelbud.
– Urbanisering och e-handelns tillväxt skapar unika utmaningar för oss, våra kunder och de samhällen där vi verkar. UPS är beredda att möta dessa utmaningar, minimera vår påverkan på miljön och bana väg för en mer hållbar framtid, säger Rhonda Clark.
UPS ska också fortsätta sin långa historia av att ge tillbaka till samhället. Företaget lovar att erbjuda 20 miljoner volontärtimmar fram till slutet av 2020. Anställda och deras anhöriga har sedan 2011 stått för sammanlagt 7,2 miljoner volontärtimmar. Den nya satsningen och de 20 miljoner timmarna kommer att spara ideella organisationer runt om världen cirka en halv miljard dollar.
Att säkra humanitärt bistånd till länder som behöver det fortsätter att vara en prioritet för UPS. UPS-anställda och det globala logistiknätverket har samordnat mer än 263 humanitära hjälptransporter av livsmedel och hälsovård till 43 länder. Insatserna har bidragit med finansiellt och logistiskt stöd till områden som berörts av Ebola-epidemin, den syriska flyktingkrisen och efter stormar i Filippinerna och USA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079