23948sdkhjf

DSV och Bring inleder samarbete med MaserFrakt

Den 31 augusti lägger Bring ut driften av sin Borlänge-terminal till MaserFrakt och från och med under september kommer MaserFrakt åter att utföra hämtnings- och distributionstrafik för både Bring och DSV Road i Dalarna.
- Förändringen kommer inte att påverka våra kunder, säger Helene Belin på Brings pressavdelning till Transport & Logistik Idag/Transportnet. MaserFrakt har fördelen av att ha större verksamhet i Borlänge och det leder till högre effektivitet. De blir våra samarbetspartners och vi kommer att kunna ge bra service till våra kunder i Dalarna.
Helene Belin framhåller att detta är exempel på en anpassning.
- I Dalarna är det stora geografiska avstånd kombinerat med glesbygd, säger hon. Vi har kommit fram till att den smartaste lösningen nu är att ha en samarbetspartner för gods i den regionen.
Förändringen berör anställda inom Bring i Dalarna. Förhandlingar mellan Bring och fackliga företrädare pågår för närvarande.
Även DSV Road framhåller att förändringen inte kommer att påverka bolagets kunder, eftersom MaserFrakt, precis som Bring, har en bra och effektiv verksamhet i Borlänge som kommer att leda till en fortsatt bra kundservice i Dalarna. DSV Road har dessutom goda erfarenheter av tidigare samarbete med MaserFrakt.
I april 2014 rapporterade Transport & Logistik Idag/Transportnet om att konkurrenterna Bring Cargo och DSV Road inledde samarbete när det gäller den svenska inrikes godstrafiken genom att Bring Cargo blev DSV Roads leverantör av transporttjänster i Dalarna i samband med att DSV Roads mångåriga samarbete med MaserFrakt upphörde.
Samarbetet, som var avgränsat till trafik inom, samt till och från Dalarna med omnejd, startade den 1 april i 2014. Det förra samarbetet mellan DSV Road och MaserFrakt Distribution upphörde med anledning av att MaserFrakt Distribution 2014 gick in som delägare i det svenska inrikesnätverket OnRoad, vilket är ett konkurrerande nätverk med DSV Road. Tidigare i år lämnade MaserFrakt inrikesnätverket OnRoad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063