23948sdkhjf

Han blir ny landchef för DB Schenker i Sverige

Magnus Strand har utsetts till ny chef för Division Land inom DB Schenker i Sverige. I divisionen ingår bland annat DB Schenkers omfattande inrikes transportverksamhet - DB Schenkers tredje enskilt största verksamhet i hela världen.
- Jag har jobbat många år inom DB Schenker och sett företaget inifrån, säger han. Och i mitt förra jobb som vd för SDS (Schenker Dedicated Services) fick jag även möjlighet att se DB Schenker som kund från utsidan. Jag tror att det kommer att vara till stor nytta i min nya roll.
Magnus Strand kommer närmast från tjänsten som chef för SDS, en oberoende 4PL-operatör som ingår i DB Schenkerkoncernen som han byggt upp från grunden.
1993 hade SDS en kund som man skötte transporter för över hela världen. Idag har företaget 130 anställda i Tyskland och Sverige och omsätter 1,5 miljarder kronor.
Magnus Strand har tidigare också varit vd för DB Schenker Privpak som levererade paket till privatkunder, vd för Skandiatransport Logistik som lagrade metaller och också en kortare tid vd för DB Schenkers tågverksamhet i Sverige.
- Jag har varit i många olika delar av verksamheten och har en förståelse för hela kedjan, vilket jag tror är oerhört nyttigt, säger Magnus Strand. Det är ju en jätteverksamhet vi pratar om, Division Land i Sverige är den tredje största verksamheten i hela DB Schenkervärlden. Bara landdivisionen i Tyskland, och flygverksamheten i Kina har större omsättning,
Mats Olsson var tidigare landchef i DB Schenker Sverige. Han lämnade bolaget förra sommaren för uppdrag som koncernchef i Logent. Under tiden har Schenker AB:s vd Mats Grundius "suttit på två stolar" och även varit chef för Division Land i Sverige. Att Mats Grundius innehade både rollen som landchef och vd för DB Schenker i Sverige har varit en övergångslösning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.345