23948sdkhjf

Åtta skolor tävlar om att bli Årets Transportskola

Många skolor med inriktning transport har utvecklat egna koncept, idéer och lösningar för att nå ett bra resultat vid examensdagen. Innovationsförmågan är stor både när det gäller pedagogik och metodik. Med utmärkelsen Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne vill TYA uppmärksamma detta.
- De finalklara skolorna är alla mycket duktiga i att utbilda framtidens yrkesförare, säger Bill Rehn, juryordförande och tillika vd i TYA. Vi skulle vilja ge alla åtta skolor priset men det är bara en skola som tilldelas utmärkelsen.

Följande skolor är finalklara:

Praktiska Gymnasiet, Skellefteå
Jämtlands Gymnasium, Östersund
Södra Viken, Sunne
Rodengymnasiet, Norrtälje
Vretagymnasiet, Vreta Kloster
Viskastrandsgymnasiet, Borås
Vägga gymnasieskola, Karlshamn
Svalövs gymnasium, Svalöv

Med den nyinstiftade utmärkelsen vill TYA driva på och uppmuntra skolor att öka kompetensen hos blivande lastbilsförare. De skolor som tilldelas utmärkelsen kan ses som förebilder att utveckla unga människor att bli anställningsbara, säkra och välutbildade inom yrket.
I Sverige finns närmare 100 gymnasieskolor som har inriktning transport. TYA framhåller att alla dessa gör ett stort jobb varje dag och är värd all uppmärksamhet och uppskattning. Utmärkelsen Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne delas ut till en skola varje år.
Prisutdelningen sker i samband med konferensen Skolforum den 8 oktober i Stockholm.
För mer information om Årets Transportskola – besök:
www.bliyrkesforare.nu
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109