23948sdkhjf

Global pallhanterare vässar FN:s flyktinglogistik

Den globalt verksamma leverantören av poolingtjänster för lastpallar och containrar – Chep – hjälper nu FN:s flyktingorgan UNHCR att utföra en grundlig studie för att öka effektiviteten och minska kostnaderna i organisationens globala distributionsnätverk.
- Effektiviteten i vår distributionskedja är ofta, bokstavligt talat, en fråga om liv och död för de flyktingar och familjer vi hjälper, så alla förbättringar från vår sida kan göra en enorm skillnad, säger Vicente Escribano, chef för UNHCR:s distributions- och logistiktjänster. Vi kontaktade Chep eftersom de är ett globalt distributionsföretag, för att fråga om de kunde utvärdera om och hur vi kan förbättra vår logistik och därmed minska kostnaderna.
UNHCR blidades 1950 av FN:s generalförsamling för att hjälpa europeiska flyktingar efter andra världskriget. I dag har organisationen i uppgift att leda och samordna verksamheter över hela världen för att skydda och hitta hållbara lösningar för flyktingar.
UNHCR är verksamt i 123 länder, sysselsätter mer än 9 300 personer och ger skydd och stöd åt fler än 46 miljoner flyktingar, återvändare, internt fördrivna och statslösa människor. Budgeten har vuxit från 2,5 miljoner kronor under första året till mer än 42 miljarder kronor 2014. Under 2014 hjälpte UNHCR cirka 51,2 miljoner behövande människor, 33,3 miljoner internt fördrivna människor och 16,7 miljoner flyktingar, samt ytterligare 10 miljoner statslösa människor och mer än 1,2 miljoner asylsökande.
Chep tillhandahåller sitt Plant Network Optimization-team, PNO, för den ingående studien, vars syfte är att utvärdera UNHCR:s nuvarande resurser för att kunna förkorta den tid som krävs för att nå flyktinglägren. För närvarande håller Cheps PNO-team på att utföra en grundlig analys av UNHCR:s distributionsnätverk i Afrika.
UNHCR upprätthåller ett nätverk med sju globala lager som hanteras från strategiskt belägna distributionscenter i Köpenhamn i Danmark, Amman i Jordanien, Dubai i Förenade Arabemiraten, Nairobi i Kenya, Isaka i Tanzania, Douala i Kamerun och Accra i Ghana.
Vid behov kan UNHCR skicka viktiga hjälpförnödenheter – så kallade core relief items, eller CRI:s – från dessa lager för att hjälpa upp till 600 000 människor inom 72 timmar. 2014 hjälpte UNHCR mer än 15 miljoner behövande människor.
Studien ska vara klar i slutet av 2015 och alla slutsatser och rekommendationer kommer att redovisas för UNHCR kort därefter.
Chep är ett globalt verksamt bolag och bedriver sedan 1997 även verksamhet i Norden, inklusive Sverige och har cirka 2 miljoner pallar i omlopp på den svenska marknaden. Företaget har fyra palldepåer i Sverige och lokal personal som betjänar kunderna. Bland Cheps kunder i Sverige återfinns välkända varumärken inom dagligvaruhandeln. Chep är en del av Brambles Limited.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063