23948sdkhjf

Logent sätter upp kontrolltorn åt Försvarsmakten

FMV – Försvarets Materielverk ger Logent i uppdrag att etablera kontrolltorn för Försvarsmaktens produktionstransporter.
Avtalet gäller i fyra år och avser leverans av transportintegratörstjänster, ett så kallat kontrolltorn, för Försvarsmakten och FMV. Uppdraget omfattar över 70 000 sändningar per år och avser både inrikes- och utrikes transporter samt avancerade specialtransporter.
Logent totalintegrerar sin transportadministrativa IT-plattform med uppdragsgivarens affärssystem och kommer ansvara för att transporterna håller rätt kvalitet och kostnadseffektvitet.
Logent påbörjar nu upphandlingen av transporterna och därefter inleds implementeringen stegvis. Kontrolltornets transportspecialister tar ansvar för att löpande analysera och vidareutveckla lösningarna, vilket kommer att ske i nära samarbete med uppdragsgivaren. Logent kommer dessutom att tillföra logistikkompetens i samband med Försvarsmaktens övningar och löpande förändringsarbete inom logistikområdet.
- Vi är stolta att få möjligheten att leverera våra tjänster till FMV, säger Fredrik Strömberg, vd i Logent Transport Management AB. Vi har kunnat visa att vi har den infrastruktur, kompetens och erfarenhet som krävs för att hantera både komplexiteten och de stora volymerna uppdraget innebär, vilket vi nu ser fram emot att göra.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063