23948sdkhjf

Hamnchef välkomnar flyktingar till Göteborg

På fredagen kom 150 flyktingar till Göteborgs Hamn med Stena Lines färja från Kiel. Magnus Kårestedt, vd i Göteborgs Hamn, vill som företrädare för hamnen, välkomna flyktingarna till Sverige och Göteborg.
- Under fredagen kom 150 flyktingar till Göteborgs Hamn med Stena Lines färja från Kiel, framhåller Magnus Kårestedt. 150 människor som flytt från krig och fruktansvärda förhållanden, och som riskerat livet på sin väg till Europa. Jag vill, som företrädare för Göteborgs Hamn, välkomna flyktingarna till Sverige och till Göteborg. Göteborgs Hamn är Nordens största och har alltid varit porten mot världen. Mitt kontor ligger i Amerikaskjulet, som en gång var terminal för Svenska Amerika-linjen. För hundra år sedan utvandrade cirka en miljon svenskar till Nordamerika. Nu är det vår tur att hjälpa människor i nöd.
Magnus Kårestedt framhåller att Göteborgs själ är att vara öppen mot världen.
- Det är en del av stadens identitet, förklarar han. Nu sätts dessa ord på prov. För de flyktingar som väljer att stanna här är jobb viktigast för att bli en del av samhället. I Göteborgs Hamn sysselsätts 22 000 människor, direkt eller indirekt. 320 företag är inblandade i det stora logistikpusslet. Här hoppas jag att det kan finnas möjligheter.
Magnus Kårestedt förklarar att Göteborgs Hamn till exempel behöver anställda ingenjörer och just nu undersöker man möjligheten att erbjuda sysselsättning för nyanlända ingenjörer.
- Det engagemang och den värme som visats i flyktingfrågan gör att jag känner mig hoppfull inför framtiden, framhåller Magnus Kårestedt. Jag ser många goda krafter som vill bidra till ett bra mottagande. Med dessa ord vill jag hälsa de 150 flyktingar som kommit idag, och dem som kommer framöver – varmt välkomna till Göteborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063