23948sdkhjf

Ragn-Sells förlorar Linköping

Tekniska verken i Linköping har i närmare 14 år haft Ragn-Sells som entreprenör för hämtning av linköpingsbornas hushållsopor och trädgårdsavfall, men från och med 1 april 2016 kommer RenoNorden att överta uppdraget.
Efter att Tekniska verken i Linköping nu upphandlat sophämtningen, kommer en ny aktör in på marknaden i Linköping, RenoNorden, som har sitt säte i Norge, men som även bedriver omfattande renhållningsverksamhet i Sverige.
- Vi har varit mycket nöjda med Ragn-Sells som insamlingsentreprenör men när nu avtalet gick ut och vi gjorde en ny upphandling, visade det sig att RenoNorden var det företag som motsvarade våra förväntningar bäst, säger Fredrik Remneblad, affärsområdeschef i Tekniska verken.
Från och med 1 april 2016 börjar avtalet, som har ett ordervärde på 22,5 miljoner kronor per år, att gälla.
RenoNorden är den största operatören gällande insamling av hushållsavfall i Sverige och har cirka 5 miljoner kunder i 240 kommuner i Norge, Danmark, Finland och Sverige.
- Vi är självklart glada att Tekniska verken valde oss, säger Fredrik Flodin, marknadschef i RenoNorden. Upphandlingen av insamlingen i Linköping har varit vår stora prioritering under 2015 och gör att vi från 2016 sköter insamlingen i fyra av landets fem största kommuner. Vi kommer att göra allt för att ge en bra service till linköpingsborna med våra röda bilar och ser fram emot att samarbeta med Tekniska verken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062