23948sdkhjf

Göteborgs Hamn får ny linje till Rotterdam och Oslo

China Shipping Container Lines, Yang Ming och Cosco etablerar nu en ny containerlinje till Göteborg.
Det handlar om en ny fartygslinje med godstrafik till Rotterdam och Oslo. Fartygen kommer att anlöpa containerterminalen i Göteborgs Hamn en gång i veckan.
I juli startade en ny fartygslinje för containertrafik mellan Göteborg, Rotterdam och Oslo. Bakom linjen står de kinesiska rederierna China Shipping Container Lines och Cosco samt taiwanesiska Yang-Ming.
Göteborgs Hamn har cirka 130 direktförbindelser till destinationer runt om i världen. Förutom fartyg som går direkt till slutdestinationen finns också en frekvent feedertrafik till andra stora kontinenthamnar. Därifrån kan man sedan nå i stort sett vilken hamn som helst i hela världen.
- Rotterdam är en viktig omlastningshamn för många svenska import- och exportföretag, säger Claes Sundmark, försäljningschef i Göteborgs Hamn. Nu finns ytterligare ett alternativ att ta sig dit, vilket ligger i linje med vår ambition att kontinuerligt utveckla vårt linjeutbud.
Slingans rotation är Rotterdam – Oslo – Göteborg – Rotterdam. Fartyget som kommer att trafikera linjen heter Condor och kan lasta drygt 1 000 containrar (TEU). Lasten består av import- och exportgods till och från hela världen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094