23948sdkhjf

Detaljhandelns Logistikdag: Här skapas 2 000 nya logistikjobb

Nu öppnas möjligheter för detaljhandelns aktörer att placera sin logistikhantering i direkt anslutning till Skandinaviens största hamn. Det handlar om den nya logistikpark som växer fram precis intill Göteborgs Hamn.
På Detaljhandelns Logistikdag i Stockholm den 26 november berättar företrädare för den en miljon kvadratmeter stora logistikparken och deras kunder som förväntas skapa över 2 000 nya arbetstillfällen.
Företrädare för logistikparken kommer att berätta om det nya samarbetet som är ganska unikt, och om hur parken kommer att växa fram. Konferensdeltagarna får veta tidplanen, vilka byggnader som kommer att finnas, samt vilken infrastruktur som finns och vilka trender man ser i Göteborgs Hamn.
Det har länge varit brist på logistikmark intill Göteborgs Hamn. Men nu växer en 1 miljon kvadratmeter stor park fram – Port of Gothenburg Logistics Park. Cirka hälften av ytan, 500 000 kvadratmeter, kommer att omvandlas till lager- och logistikfastigheter under de närmaste åren.
Fem företag är fastighetsägare i den nya logistikparken – Göteborgs Hamn AB, NCC, Prologis, Eklandia och Bockasjö. Parken ligger precis i anslutning till hamnens godsterminaler på Hisingen i Göteborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068