23948sdkhjf

Svenska Orient Linjen utökar fraktförbindelser

Svenska Orient Linien,SOL, Continent Line utökar antalet tjänster mellan Finland och Tyskland med veckoliga avgångar mellan Rauma och Rostock. Linjen trafikeras av UPM och har en kapacitet på 1 068 längdmeter.
Under 2016 kommer frekvensen att fördubblas med ytterligare ett fartyg. Den nya linjen kompletterar den befintliga färjeförbindelsen mellan Rostock och Hangö, samt anslutningen till Uleåborg och Kemi som går från Lübeck.
- Med denna nya linje stärker SOL Continent Line sin lastverksamhet mellan Finland och Tyskland och utvidgar sin verksamhet och ställning inom färjesjöfart på Östersjön, säger Ragnar Johansson, vd i Svenska Orient Linien. Det nya avtalet med UPM markerar en fortsättning på SOL:s etablering av strategiska partnerskap inom nordeuropeisk färjesjöfart, och det är ett stort nöje att kunna presentera ett nytt, kompletterande erbjudande till våra kunder i Tyskland och Finland.
SOL arbetar kontinuerligt med att utveckla sitt linjenät och att erbjuda sina kunder bästa möjliga service. Den nya fraktlinjen är resultatet av ett samarbete mellan SOL och UPM, som driver rutten mellan Rauma och Rostock. UPM är framstående i den nya skogsindustrin och leder integrationen av bio- och skogsindustrier mot en ny, hållbar och innovationsdriven framtid. UPM Logistics är en global tjänsteleverantör inom sjöfart och är specialiserade på hög kvalitet och skräddarsydda sjötransportlösningar.
- UPM är mycket glada för samarbetet och ser fram emot att börja arbeta med SOL, säger Lauri Rikala, Director European Shipping på UPM. De är en professionell organisation som tillhandahåller välbehövlig expertis för UPM och kompletterar vår egen verksamhet.
SOL Continent Line har under bara ett drygt år utvecklats från att vara en färjeoperatör med endast en linje, till att bli en betydande faktor inom färjesjöfarten på Östersjön. SOL:s affärsmodell bygger på kvalitet, tillförlitlighet, flexibilitet och partnerskap.
Svenska Orient Linien är ett rederi med en lång, spännande historia. Idag är dess verksamhet spridd över ett brett spektrum av sjöfartsverksamhet såsom RoRo-linjetrafik, projektlaster, styckegods och både kommersiella och tekniska förvaltningsuppdrag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.344