23948sdkhjf

Omedelbar avgång för VW:s koncernchef

Martin Winterkorn, koncernchef i Volkswagen AG, lämnar sin befattning efter de senaste dagarnas avslöjanden om felaktigheter i utsläppsvärden för dieselbilar från Volkswagen. Det meddelar koncernstaben i Volkswagen AG.
Martin Winterkorn tog själv beslutet om att avgå på onsdagskvällen.
- Jag är chockad över de senaste dagarnas händelser, säger han i ett uttalande. Framförallt är jag skärrad över att missförhållanden i sådan skala kunde ske inom Volkswagen.
Martin Winterkorn lägger ansvaret för det som skett på sig själv.
- Jag har tagit beslutet att avgå i bolagets intresse, även om jag vet med mig att jag själv inte har begått något fel. Volkswagen behöver nu en fräsch omstart, även när det gäller personal. Genom att jag nu avgår banar jag väg för denna omstart. Processen om klargörande och transparens måste fortsätta. Det är det enda sättet att vinna tillbaka förtroendet. Jag är övertygad om att Volkswagen-koncernen kommer att övervinna den här allvarliga krisen.
Skandalen om Volkswagens fusk när det gäller avgastester avslöjades först i USA, där bolaget med hjälp av manipulerad mjukvara försökt kringgå miljötester i USA. Skandalen har växt i omfattning och omfattar nu även ett antal övriga länder. Enligt Volkswagen omfattas sammanlagt elva miljoner fordon av avgasskandalen.
Det tyska transportministeriet har tillsatt en kommission som ska undersöka om bilar tillverkade i Tyskland i själva verket klarar av de europeiska testkraven.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109