23948sdkhjf

De segrade i Future Transport Award

NCC ViaSafe, Stenpiren Resecentrum och Real Rail utsågs på onsdagskvällen till vinnare i var sin kategori i Future Transport Award 2015.
Prisutdelningen, som modererades av projektledare Jacob Albertsen, Mentor Communications - skedde under festliga former i samband med branschfesten på Elmia Nordic Rail/Future Transport på Elmia i Jönköping.
I kategorin Road Security segrade NCC ViaSafe för sin helhetslösning som tar fasta på ökad säkerhet vid större och mindre vägarbeten. ViaSafe samlar all NCC:s erfarenhet och kompetens inom området i ett nordiskt koncept.
I kategorin Public Transport vann Stenpiren Resecentrum för att Göteborg genom det nya resecentrumet, som snart öppnas i sin helhet, får en attraktiv och väl fungerande knutpunkt och terminalbyggnad, samt ett nav för byten mellan spårvagn, buss och färja.
I kategorin Intermodal Goods tog Real Rail hem segern för att man på ett målmedvetet och effektivt sätt har utvecklat intermodala godstransportlösningar lastbil-järnväg mellan södra/västra Sverige och mellersta/övre Norrland där man tar ett helhetsgrepp och ansvarar för stora delar av kedjan med egna lastbilar, lastbärare och järnvägsvagnar samt där man ansvarar för kombiterminaldriften på ett antal strategiska orter.
De övriga finalisterna var VTI och Sensys i kategorin Road Security, Eskilstuna kommun och Mora Resecentrum i kategorin Public Transport och Green Cargo/Bring och DB Schenker/Jula i kategorin Intermodal Goods.
Future Transport Award 2015 – med Sigma Civil som partner – delas ut gemensamt av Elmia Nordic Rail/Future Transport och Mentor Communications via branschtidningarna RESFORUM, TRAFIKFORUM och Transport & Logistik Idag.
I juryn i Future Transport Award 2015 ingår juryordföranden Anders Karlsson, chefredaktör för Transport & Logistik Idag och juryledamoten Jörgen Nyström, projektledare för Elmia Nordic Rail/Future Transport – hade utsett tre finalister i respektive kategori.
Future Transport Award är resultatet av chefredaktör Anders Karlssons och projektledare Jörgen Nyströms vilja att visa på branschens kraft och engagemang att förbättra sig. Idéer som blir till verklighet, och beprövade lösningar som med enkla medel kan möta framtidens behov.
Syftet med Future Transport Award är att i kategorierna Public Transport och Intermodal Goods lyfta fram goda exempel och föredömen som har tagit fram effektiva, miljöriktiga och ekonomiskt fördelaktiga trafikslagsövergripande transportlösningar för personresor och godstransporter, samt i kategorin Road Security lyfta fram goda exempel som gjort vägarbetsplatser säkrare för både vägarbetare och trafikanter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.1