23948sdkhjf

DSV förvärvar stort i USA

DSV-koncernen förvärvar USA-baserade UTi Worldwide Inc – en global leverantör av transport- och logistiktjänster med en omsättning på motsvarande cirka 34 miljarder svenska kronor (3,9 miljarder US-dollar) och med 21 000 medarbetare i 58 länder.
- Det är en stor glädje för mig att offentliggöra det första steget som ska leda till en sammanslagning av UTi och DSV, säger DSV-koncernens styrelseordförande Kurt K Larsen. Vi kompletterar varandra bra både när det gäller verksamhetsområden och geografiskt. Tillsammans kommer vi att stå ännu starkare och kan använda bolagsmässiga synergier samt geografiska räckvidd till gagn för aktieägare, kunder och medarbetare.
Roger MacFarlane, styrelseordförande i UTi, framhåller att man arbetar i en bransch där stordriftsfördelar är avgörande.
- Genom att gå samman med DSV kan vi erbjuda kunderna väsentligt större värde och våra anställda större framtida möjligheter samtidigt som affären blir synnerligen attraktiv för våra aktieägare. Styrelsen i UTi har därför enhälligt godkänt avtalet med DSV och rekommenderar varmt våra aktieägare att ta emot erbjudandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109