23948sdkhjf

Turbulensen fortsätter för TX Logistik

TX Logistiks tillstånd att bedriva järnvägstrafik dras ännu en gång in. Detta eftersom Kammarrätten ändrar det beslut man tog förra veckan att bevilja TX Logistik inhibition när det gäller det återkallade trafiktillståndet.
Kammarrätten ändrar sitt beslut efter att ha tagit emot ett nytt yttrande från Transportstyrelsen.
De indragna trafiktillstånden i Sverige påverkar även bolagets trafik i Danmark och Norge, eftersom tillstånden i de nordiska grannländerna är kopplade till den svenska licensen.
Delar av Kammarrättens nya dom lyder:
”Med beaktande av vad som hittills framkommit i målet finner kammarrätten, i likhet med Transsportstyrelsen, att intresset för en säker verksamhet måste vinna företräde framför den olägenhet som en omedelbar återkallelse av aktuella tillstånd innebär för bolaget. Mot denna bakgrund föreligger inte skäl för inhibition av Transsportstyrelsens beslut”.
I praktiken påverkas TX Logistiks svenska kunder ur ett kortsiktigt perspektiv inte i någon nämnvärd omfattning. Detta eftersom Rush Rail hyr personal och lok från TX Logistik, vilket Transport & Logistik Idag/Transportnet tidigare har rapporterat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109