23948sdkhjf

Bergheden kräver besked om blockerade rastplatser

Sten Bergheden, moderat riksdagspolitiker och ledamot i riksdagens trafikutskott, har ställt en fråga till den socialdemokratiske justitie- och migrationsministern om vad han har för plan för att komma tillrätta med de rastplatser utmed landets vägar som blockeras av EU-migranter som valt att bosätta sig på rastplatser.
I sin fråga konstaterar Sten Bergheden att rastplatser utmed landets vägar enligt tidningsuppgifter håller på att tas över av EU-migranter som bosätter sig på rastplatser. Detta innebär att när yrkestrafiken ska hålla sina lagstadgade kör- och vilotider är detta omöjligt, då rastplatserna redan är fulla av bilar och personer som valt att bosätta sig på rastplatsen.
- Detta riskerar trafiksäkerheten på våra vägar och äventyrar möjligheterna för yrkestrafiken och övriga trafikanter att kunna stanna och hålla sina lagstadgade kör- och vilotider, framhåller Sten Bergheden i sin fråga till statsrådet Johansson. En ökad permanent bosättning på rastplatserna gör också att flera rastplatser har blivit överbelastade och tvingats stängas ned för att städas. Även detta gör att tillgängligheten till rastplatser minskar för vägtrafikanterna.
Enligt Sten Bergheden är detta ett problem, och även om man sätter upp tavlor för tidsbegränsningar på hur länge man får stanna på rastplatsen måste detta också kontrolleras av polisen så att reglerna följs.
- Situationen på våra rastplatser börjar nu bli ohållbar, och rastplatserna måste kunna användas av yrkestrafiken för rast och vila, skriver Sten Bergheden.
Slutligen frågar Sten Bergheden vad justitie- och migrationsministern utifrån sitt ansvarsområde tänker göra för att få bort det olagliga boendet på rastplatserna utmed landets vägar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067