23948sdkhjf

Hector Rail tar över efter TX Logistik

I november tar Hector Rail över tågdragningen av den intermodala godstågpendel som Spedition Bode trafikerar på linjen Lübeck – Helsingborg – Stockholm.
Tyska Spedition Bode planerar en omstart för sin intermodala kombitågförbindelse från Lübeck via Helsingborg till Stockholm – en linje som trafikeras tre dagar per vecka i vardera riktning.
- Vi har lagt ned mycket tid på att hitta en ny partner för tågdragningen på denna sträcka, säger Stev Etzrodt, prokurist i Spedition Bode till Transport & Logistik Idag/Transportnet.
Skälet är att TX Logistik, som tidigare utförde dessa tågdragningar, har fått sitt trafiktillstånd för tågtrafik indraget på grund av allvarliga trafiksäkerhetsbrister.
Spedition Bode startade kombitågpendeln på sträckan Lübeck – Helsingborg – Stockholm i februari i år.
- Jag ser positivt på att Hector Rail tar över tågdragningen i november i år, säger Stev Etzrodt.
Spedition Bode kommer även att byta kombiterminal i Stockholm för sina tåg.
- Hittills har vi använt kombiterminalen Stockholm Årsta, men från och med november i år planerar vi att flytta till Stockholm Nord Terminal i Rosersberg som är helt ny, säger Stev Etzrodt. De främsta skälen till att vi byter kombiterminal är dels att det minskar lastbilstrafiken genom de centrala delarna av Stockholm, dels att våra flesta kunder är placerade i de norra delarna av Stockholmsområdet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078