23948sdkhjf

Ntex kräver Hemfosa på 75 miljoner kronor

Transport- och speditionsbolaget Ntex Logistics stämmer Hemfosa Fastigheter på 75 miljoner kronor.
- Vi tvingades till detta för att den terminal vi hyrt av Hemfosa Fastigheter inte uppfyllt de krav som krävts för att bedriva en fullskalig verksamhet och som vi dessutom är garanderade i hyreskontraktet, säger Thomas Ström, vd och ägare i Ntex. Speciellt anmärkningsvärt är det att Hemfosa, nu när vi lämnat fastigheten, har börjat bryta upp golvet och således startat den renovering som vi krävde. Hela golvytan är uppbruten och vi har bildbevis på detta.
Ntex Logistics har under en längre tid försökt att få hyresvärden, fastighetsbolaget Hemfosa, att förstå vilka problem det undermåliga golvet inneburit för verksamheten. Ntex har inte kunnat bedriva sin planerade verksamhet i lokalerna, då det inneburit risk för skador på såväl personal som gods.
Enligt Ntex var Hemfosa till en början medgörliga och visade intresse för att finna en lösning.
- Efter några månader blev de dock helt kallsinniga och slutade att besvara såväl telefonsamtal som mejl. Idag förs kontakt enbart via jurister, säger Thomas Ström.
På grund av det bristfälliga golvet har Ntex Logistics tvingats avveckla sin verksamhet med stora oplanerade kostnader som följd.
– Nu har vi lagt ner och stängt verksamheten, säger Thomas Ström. Istället för att försätta den i konkurs har vi sagt upp personalen på rätt sätt, men sitter ändå fast med långtgående avtal för maskiner och annan utrustning.
Detta är bakgrunden till att Ntex nu stämt Hemfosa på 75 miljoner kronor.
Det är NCC som har byggt anläggningen inklusive golvet. Tvisten mellan Ntex och Hemfosa var igång innan fastighetsbolaget noterades på Stockholmsbörsen.
Transport & Logistik Idag/Transportnet har varit i kontakt med Hemfosas vd Jens Engwall. Han vill i nuläget inte lämna några kommentarer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078