23948sdkhjf

Servistik tecknar logistikavtal med Saab i Karlskrona

Servistik har tecknat ett 5-årigt avtal med försvars- och säkerhetsföretaget Saab. Avtalet gäller ett övertagande av produktionslogistikens drift och utveckling och omfattar ett 20-tal medarbetare från den interna logistikverksamheten vid enheten Saab Kockums i Karlskrona. Avtalet träder i kraft från och med 1 november 2015.
– Det utvecklade samarbetet med Saab koncernen är ett kvitto på att Servistiks spetskompetens inom produktionslogistik passar den här typen av högteknologiska industriproducenter mycket väl, säger Ingemar Nyström, vd i Servistik.
Saab i Karlskrona står inför en produktionsökning i och med ubåtsprogrammet A26. Produktionsstarten ställer krav på logistiklösningar med effektiviserade och samordnade materialflöden.
– Det här är en del i vår långsiktiga strategi, säger Roger Danell, produktionschef på Saab Kockums i Karlskrona. Vi kommer att fokusera på vår kärnverksamhet och Servistik kommer att fokusera på sin, som är produktionslogistik. Tillsammans med våra samarbetspartners utvecklar vi verksamheterna utifrån vår sammanslagna spetskompetens.
Övertagandet är i linje med Servistiks ambition att utöka sin närvaro i södra Sverige och det positionerar Servistik som en stark aktör inom produktionslogistik.
– Det här är en viktig milstolpe för vårt fortsatta samarbete med Saab och en möjlighet till expansion i södra Sverige för Servistik, säger Ingemar Nyström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078