23948sdkhjf

BDX får storkontrakt i Stockholm

Norrbotten-baserade BDX kommer tillsammans med Implenia att bygga den inledande etappen av bergtunnlar Johannelund för E4 Förbifart Stockholm, samt utföra en överbyggnad över den befintliga järnvägssträckan vid Universitetscentrum Alba Nova.
- Det är ett stort steg för BDX att ha fått två fleråriga kontrakt i Stockholmsområdet och vi ser detta som starten på att bygga en långsiktig och hållbar organisation i Mälardalen, säger Magnus Granljung, divisionschef anläggning i BDX.
Arbetet vid Johannelunds tunnelbanestation i Vinsta (FSE 403 Bergtunnlar Johannelund) består av markarbeten, lossning av berg, lastning och transport, samt vägarbeten och ingår i det omfattande projektet Förbifart Stockholm. På projektet Värtabanan vid Alba Nova Universitetscentrum kommer BDX att utföra ban-, mark-, elsignal- och telearbeten för järnväg, samt markarbete för överbyggnad av den befintliga järnvägssträckan. Det är Stockholms Stad och Akademiska Hus som bygger ut området för studentbostäder och universitetslokaler i anslutning av Värtabanan. Båda projekten startar under hösten och BDX arbetar för fullt med att rekrytera personal för uppdragen.
– Vår hemmamarknad är i norra Sverige men vi ser Mälardalen som en marknad där vi kan expandera mer och erbjuda våra tjänster framförallt inom anläggning och logistik, säger Magnus Granljung. I somras förvärvade vi Spånga Distribution med ett 30-tal anställda med säte i Västberga och i kombination med de nya uppdragen kommer vi att satsa ännu mer på Stockholmsområdet.
BDX kommer att arbeta i nära samverkan med det schweiziska storbolaget Implenia som verkar förutom i hemlandet i Tyskland, Frankrike, Italien, Norge och Sverige. Förbifart Stockholm är en ny sträckning för E4 väster om Stockholm som binder samman de norra och södra länsdelarna, avlastar Essingeleden och innerstaden och minskar sårbarheten i Stockholms trafiksystem.
BDX erbjuder hållbara helhetslösningar inom entreprenad-, logistik- och industrisektorn och jobbar över hela landet med norra Sverige som hemmamarknad. Bolaget har 300 medleveratörer med över 2 000 anställda och 1 700 fordon. Antalet anställda i BDX koncernen uppgår till nästan 500 personer och koncernen har en omsättning på cirka 2,7 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094