23948sdkhjf

Stockholm Norvik ger effektivare logistik för handeln

På Detaljhandelns Logistikdag 2015 i Stockholm den 26 november berättar Johan Castwall, vd i Stockholms Hamnar om vilka fördelar den nya storhamnen Stockholm Norvik får för detaljhandeln och dagligvarusektorn.
Mark- och miljööverdomstolen meddelar nu en positiv dom angående det planerade godsnavet Stockholm Norvik Hamn. Den planerade godshamnen i Nynäshamn har stor betydelse för att trygga effektiv och miljöanpassad varuförsörjning i Stockholms- och Mälardalsregionen. För att bygga och driva Stockholm Norvik Hamn krävs tillstånd enligt Miljöbalken. På Detaljhandelns Logistikdag 2015 i Stockholm den 26 november berättar Johan Castwall, vd i Stockholms Hamnar om vilka fördelar den nya storhamnen får för detaljhandeln och dagligvarusektorn.
- Vi är mycket nöjda med domen, säger han. I en lång process, i detta betydelsefulla projekt för Stockholmsregionen, transporteffektiviteten och miljön, har vi nu passerat en mycket viktig milstolpe. Domen innebär att vi planerar byggstart inom ett år. På Detaljhandelns Logistikdag kommer jag att berätta mer om vilka fördelar Stockholm Norvik Hamn får för näringslivet i Stockholm och Mälardalen. Stockholm är en av de starkast växande regionerna i Europa. Det ställer krav på att trygga en hållbar varuförsörjning och att stärka konkurrenskraften både för näringslivet och för de boende i regionen på lång sikt. I dag fraktas en stor del av det gods som ska till Stockholm med lastbilar och tåg på redan hårt belastade vägar och järnvägar. Här är den planerade godshamnen en viktig pusselbit.

Här kan du läsa mer om Detaljhandelns Logistikdag och anmäla dig till konferensen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063