23948sdkhjf

DHL Freight stöttar Ung Cancer

DHL Freight (Sweden) har under lång tid haft ett samarbete med den ideella organisationen Ung Cancer. Nu tar företaget nästa steg – och engagerar sig i Ung Cancers mentorskapsprogram för att ge individuell stöttning åt en av organisationens medlemmar.
– Många av våra medarbetare vill hjälpa, men vet kanske inte alltid hur, säger Eva Söderlund, agent på kundservice för företaget DHL och den som kommer att axla rollen som mentor. Genom vårt CSR arbete så hjälper vi medarbetarna att hjälpa samtidigt som vi informerar om det viktiga arbete som Ung Cancer bedriver. Då vi är ett stort globalt företag med många anställda så har vi möjligheten, viljan och ansvaret att ge tillbaka till de samhällen där vi verkar.
Mentorskapsprogrammet är en satsning från Ung Cancer med syftet att få unga vuxna cancerdrabbade och unga anhöriga att våga utmana sina trygghetszoner och bli medvetna om vad som är viktigt för var och en för att höja livskvaliteten. Under åtta månader kommer de unga vuxna cancerdrabbade som deltar att få psykologiskt stöd, delta i en rehabiliteringsresa till Sydafrika och paras ihop med ett företag som Ung Cancer samarbetar med. Varje företag utser en mentor som fungerar som ett bollplank för sin adept och bidrar med till exempel idéer, kontaktnät, erfarenhet och kunskap.
– Mentorskapsprogrammet är ett exempel på den individbaserade rehabilitering vi förespråkar, säger Jennie Elheim som är projektledare på Ung Cancer. Det betyder väldigt mycket för oss att DHL Freight vill vara med i vår satsning. Det här förstärker vår bild av företaget som engagerade och med en vilja att stötta och göra skillnad.
Sammanlagt åtta företag och åtta unga vuxna cancerdrabbade medverkar i mentorskapsprogrammet som pågår från oktober 2015 till maj 2016. DHL Freight har förts samman med 25-åriga Louise Lendt från Trelleborg som för 1,5 år sedan förlorade sin syster till följd av cancer.
– När jag förlorade min syster så förlorade jag även en stor del av mig själv., säger hon Det känns som att jag lever i ett vakuum medan livet bara passerar i hög hastighet. Med stöttning från Ung Cancer och DHL hoppas jag nu få kraft att lära känna mitt nya jag. Jag vill återigen våga utmana mig själv och veta att jag kan klara av saker.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079