23948sdkhjf

Maersk Line bantar med 4 000 medarbetare

Världens största containerrederi, Maersk Line, ökar nu tempot i den effektiviseringsprocess som ska säkra framtida lönsamhet. En åtgärd är att rederiet ska minska antalet medarbetare med 4 000 före årsskiftet 2017-2018.
Maersk Line informerar att man kommer att reducera sin kapacitet i sina linjenät och flytta investeringar i ny kapacitet på framtiden. Samtidigt ska driftsomkostnaderna minskas och organisationen ska förenklas.
Under den kommande tvåårsperioden kommer Maersk line att reducera sina årliga försäljnings- och administrationskostnader med 250 miljoner dollar.
- Vi genomför en resa för att ombilda Maersk Line, säger Sören Skou, CEO i Maersk Line. Vi ska göra organisationen slankare och mer enkel. Vi önskar att förbättra vår kundupplevelse digitalt och samtidigt arbeta så effektivt som möjligt.
Globalt har Maersk Line i dag 23 000 anställda. Rederiet räknar med att denna stab ska minskas med minst 4 000 före årsskiftet 2017-2018 och rederiet bedömer att detta till största delen kan ske genom naturliga avgångar, vilket minimerar antalet dedikerade uppsägningar.
För att möta den avtagande aktiviteten på fraktmarknaden kommer Maersk Line att minska sin nätverkskapacitet resten av året och under hela 2016. Rederiet har dessutom beslutat att inte utnyttja sin option om att köpa 8 fartyg, samtidigt som beslutet om att utnyttja optionen på ytterligare 8 fartyg är framflyttad i tiden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078