23948sdkhjf

Gardells logistikbutik förvärvar i Afrika

Den schweiziska internationellt verksamma speditions- och logistikkoncernen Panalpina, med Christer Gardells Cevian Captial Partner som näst största ägare, blir ny huvudägare i Airflo, en speditör specialiserad på frakter av blommor och grönsaker.
Säljare är nederländska Dutch Flower Group.
Airflo finns etablerat i Kenya och Nederländerna och är specialiserat på transport- och speditionstjänster för blommor och grönsaker. Airflo har hittills varit ägt av Dutch Flower Group (DFG), världens största tradingfirma inom blommor och plantor.
Förvärvet är ett led i Panalpinas mål om ökad närvaro i Afrika och ökade aktiviteter när det gäller transport- och speditionstjänster för känsligt gods.
Affären innebär att Panalpina blir ny huvudägare i Airflo.
Airflo är Kenyas näst största flygfraktspeditör inriktat på världsomspännande export av färska snittblommor, plantor och grönsaker med fokus på Nederländerna och Storbritannien. Bolaget har 167 medarbetare i Nairobi i Kenya och i Aalsmeer i Nederländerna. Bolaget samordnar upp till 1 500 temperaturkontrollerade försändelser varje vecka från Kenya och sammanlagt mer än 40 000 ton färska blommor – i synnerhet rosor – varje år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078