23948sdkhjf

Stena Line blir partner till Logistik & Transport 2016

Nu är det klart att Stena Line blir partner till Logistik & Transport 2016 på Svenska Mässan i Göteborg den 16 – 17 november 2016. Stena Line väljer att satsa på mässan eftersom den får en både internationell och industriell prägel.
- För några år sedan var vi med som utställare på logistikmässan i Göteborg, men vi har hoppat över de senaste åren, säger Björn Petrusson, Fraktdirektör i Stena Line. Vi väljer nu att åter vara närvarande på Logistik & Transport eftersom den får en tydlig logistikinriktning med både internationellt och industriellt fokus.
Stena Line är ett internationellt transportföretag med huvudkontor i Göteborg.
- Göteborg är ett naturligt och betydelsefullt transport- och logistiknav i norra Europa, säger Björn Petrusson. Göteborg är också en strategisk knutpunkt för Stena Line, bland annat eftersom det i regionen finns ett antal viktiga industriella kunder, speditörer och traileroperatörer.
Björn Petrusson framhåller att Stena Line årligen transporterar cirka två miljoner fraktenheter.
- Det är en kombination av chaufförsbundna lastbilar, löstrailers, och containers där kunderna är speditörer och åkerier med vilka vi ständigt försöker att utveckla oss med, säger han. Stena Line utgör en viktig del i dessa kunders transportlösningar genom att knyta ihop viktiga hamnar och genom att erbjuda kapacitet, frekvens och pålitlighet samt bra faciliteter ombord för alla chaufförer.
Björn Petrusson förklarar att Stena Line inte har någon egenägd ”gummihjulsflotta”. Istället samarbetar man med speditörer och traileroperatörer som är kunder till rederiet.
- Sedan en tid arbetar vi med att i samarbete med speditörer och traileroperatörer fånga upp flöden och skapa nya helhetslösningar för våra industriella kunder, säger han. Detta för att ytterligare stärka industrins konkurrenskraft. Mot bakgrund av detta är Logistik & Transport 2016 i Göteborg en mötesplats för oss och för varuägare, speditörer, traileroperatörer och andra viktiga grupper inom logistiksektorn.
Ett växande antal varuägare väljer att använda en kombination av transportslag i sina logistikkedjor.
- Här är Göteborg i framkant som med sitt strategiska läge i kombination med välutvecklade och fungerande sjö-, väg- och järnvägsanslutningar har goda framtidsutsikter, säger Björn Petrusson. På Logistik & Transport 2016 ser vi goda möjligheter att visa upp hur Stena Line arbetar inom dessa områden och att kunna diskutera dessa frågor med kunder, politiker, transportköpare, speditörer och traileroperatörer – dels i vår monter på mässgolvet, dels under det parallellt pågående konferensprogrammet.
Björn Petrusson gläds åt att Logistik & Transport 2016 får en tydlig internationell och industriell prägel.
- Stena Line bedriver en internationell verksamhet och vi medverkar aktivt på en handfull mässor i Europa, säger han. Det är mycket glädjande att Logistik & Transport 2016 får en internationell prägel, vilket gör det till en både självklar och naturlig mötesplats för oss att vara med i. Det är min förhoppning att andra betydande aktörer inom transport- och logistiksektorn och att fler större transportköpare inser betydelsen av en stark logistikmässa i Göteborg och att de väljer att vara med på denna viktiga mötesplats!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093