23948sdkhjf

SCA byter hamn i Storbritannien

Från och med 2016 kommer SCA:s roro-fartyg att börja angöra Sheerness, som en del av omstruktureringen av sitt distributionssystem. Sheerness kommer att ersätta Tilbury som distributionsnav för Storbritannien. SCA Logistics kommer att frakta mer än 300 000 ton gods per år till och från Sheerness.
Hamnoperatören PEEL Port rustar för närvarande för att ordna lagerkapacitet för SCA Logistics befintliga terminal- och lagerutrymmen i Sheerness.
Den nya terminalen kommer att innebära kortare sträcka, vilket reducerar tiden för en rundtur med fartygen som trafikerar mellan Sverige, Storbritannien och Nederländerna. Genom att lagerutrymmena ligger i nära anslutning till roro-kaj kommer lossning och lastning att ske effektivt.
Flytten från Tilbury till Sheerness kommer att ske gradvis och kommer att inledas i slutet av 2015, för att vara fullt genomförd i slutet av andra kvartalet 2016. SCA Logistics befintliga terminal i Tilbury kommer stegvis att tas över av Port of Tilbury.
- Förändringen är en del av en generell uppgradering av vårt distributionssystem mellan Sverige, Storbritannien och den europeiska kontinenten, säger Magnus Svensson, vd i SCA Logistics.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078