23948sdkhjf

Anders Karlsson ger ut ny roman om transportbrottslighet

Transportkriminalitet, dieselstölder och bedrägerier med hundar är huvudinslagen i Hållhake-författaren Anders Karlssons nya fristående kriminalroman med titeln Onda tankar. (Nyhetsartikeln fortsätter under bokomslagsbilden).
Nu när julhandeln står för dörren lanserar Transport & Logistik Idag/Transportnets chefredaktör Anders Karlsson en ny kriminalroman som är en fristående uppföljare till Karlssons debutroman Hållhake som lanserades för ett år sedan och som blev en populär julklapp i transportbranschen.
Handlingen i den nya boken inleds med att huvudpersonen Rickard och hans fru väcks på ett brutalt sätt efter att de somnat framför TV:n i vardagsrummet av att fönsterrutor krossas och att rökgranater kastas in i deras barns sovrum. Rickard drar genast slutsatsen att detta är en hämndaktion av den kriminella liga som åkte fast förra sommaren och där det var Rickard och hans team som sprängde ligan.
Samtidigt utsätts en journalist för allvarliga hot när hon intervjuar en företagare som bedriver en ljusskygg lager- och transportverksamhet med lastbilar och bussar. Med hjälp av stulen diesel och utnyttjande av illegal arbetskraft samt fiffel med chaufförernas arbetstider kan företagaren utföra buss- och lastbilstransporter till mycket konkurrenskraftiga priser.
Samtidigt åker en av Rickards vänner - en lastbilschaufför - fast för knarksmuggling i tullen vid Öresundsbron. Någon har utan förarens vetskap gömt knark i lastbilen.
Samtidigt luras en blåögd hundägare att lämna över sina sju valpar för avlivning till den kvinnliga veterinären som är gift med den fifflande lastbilsåkeri- och bussföretagaren. Det som hundägaren inte vet, är att valparna är fullt friska och att veterinären har för avsikt att sälja valparna vidare och stoppa pengarna i egen ficka.
Den kvinnliga veterinären inleder sedan en otrohetsaffär med en av valpköparna. Hon blir djupt oroad när hennes mycket svartsjuke och hårdföre man anar misstankar om hennes förehavanden.
I samband med dessa händelser utsätts även några av Rickards vänner och kollegor för diverse angrepp. Rickard och hans team möter på starkt motstånd när de försöker få stopp på angreppen mot dem, något som i sin tur skapar påfrestningar för äktenskap och familjeliv.
Anders Karlsson betonar att bokens handling och bokens karaktärer är fiktiva (påhittade) och att han fick inspiration av att skriva en uppföljande kriminalroman av bokköpare som hörde av sig efter att ha läst debutromanen.
- Det är främst personer som har läst Hållhake som hört av sig och uppmanat mig att fortsätta med att skriva kriminalromaner, säger han. Detta har sporrat mig till att ge ut ytterligare en bok. Den nya boken skiljer sig från min debutroman genom att det i Onda tankar till en början finns tre parallella handlingar som har samband och som en bit in i boken förenas till en gemensam handling. Det handlar bland annat om transportbrottslighet, ofrivillig knarksmuggling, hot mot journalister, bedrägerier med hundar och om otrohetsaffärer.
Den nya boken kostar 150 kronor och kan beställas genom att mejla författaren på anders@transportinfo.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078